Usva ja Stk etsivät tekstejä äänikirjaan

Suomen Tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry ja verkkolehti Usva etsivät spekulatiivisia novelleja, joista tehdään äänikirja. Tavoitteena on julkaista noin 10-12 ääninovellia käsittävä kokonaisuus. Haku on kaikille avoin. Tekstien teemana ovat merirosvot/alus/meri (riittää, että mukana on yksi näistä teemoista).

Käsittelytapa on muutoin vapaa, mutta kirjoittajien on syytä huomioida tekstin ja tarinan toimivuus ääneen luettuna. Suosituspituus 4-5 liuskaa (noin 1000 sanaa). Lyhyemmätkin tekstit huomioidaan.

Tekstit toimitetaan joko rtf tai pdf-muodossa 8.1.2012 mennessä osoitteeseen usvakilpailu (a) gmail.com. Lisätietoja ja ohjeita voi kysyä samasta osoitteesta.

Tekstit valitsevat ja äänikirjan toimittavat Usvan päätoimittaja Anne Leinonen ja kuunnelmakäsikirjoittaja/ohjaaja Tapio Ranta-aho. Hanke on saanut rahoitusta Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahastolta.

Hankkeella on kotisivut osoitteessa: http://aanikirja.tieteiskirjoittajat.net/

Teknisiä ohjeita

Kyse on nimenomaan äänikirjasta, ei kuunnelmasta, joten novellilla on äänitysvaiheessa yksi lukija. Tämä ei rajoita dialogin määrää, mutta dialogi ei ole novellissa välttämätöntä.

Vältä suurta henkilögalleriaa. Kuulijalle on haastavaa päästä tarinaan sisälle, jos henkilöhahmot eivät ole selkeitä.

Samasta syystä vältä liian liian monimutkaista ja pieniin, helposti ohi meneviin yksityiskohtiin tukeutuvaa juonta. Novellia seurataan kuuntelemalla pakotetussa rytmissä, se ei anna samaa mahdollisuutta pysähtyä tai palata tarinassa taaksepäin, kuin paperilta lukeminen antaa.

Äänitykset

Novellit äänitetään keväällä 2012. Halukkaat lukijat voivat ilmoittautua koelukuun. Tästä tulee myöhemmin lisää ohjeistusta. Yksi varmistunut lukija on tuttu radioääni, toimittaja Hannu Blommila.

Järjestävät tahot:
http://usvazine.net
http://tieteiskirjoittajat.net